A    G    N    E    S    I    A    M

"Het spirituele pad,

op zijn best,

schenkt ons een kans

terug te komen tot de natuurlijke,

van mededogen vervulde kwaliteit

van het hart

en onze intuïtieve wijsheid."


Ram Dass

Spiritualiteit

Spiritualiteit is mijn basis, mijn uitgangspunt, mijn leef- en werkstijl. Spiritualiteit is een lastig woord. Hier wordt veel aan opgehangen. Voor mezelf wil ik dit woord op een eenvoudige manier uitleggen en "klein" houden.

Spiritualiteit betekent voor mij pure liefde laten stromen, onvoorwaardelijk, in en

met mijn waarheid leven, geven en ontvangen, Zelf Zijn, met welgemeende aandacht bij de ander aanwezig zijn, in het moment zijn, hulp bieden aan hen die het nodig hebben, dienstbaar zijn, me laten leiden en inspireren door een Hogere Macht, respect voor alles wat leeft en geleefd heeft, zuiverheid.

Intens, puur, oprecht en Goddelijk leven, in het nu. Met alles wat in en om mij heen is, zichtbaar en onzichtbaar. Tot in eeuwigheid.

Hogere Macht 

God is een naam, een begrip dat veel weerstand oproept. Het is nog steeds een taboe om dit woord "zomaar" in de mond te nemen. Daarom wil ik graag mijn beleving van het begrip God weergeven.

Voor mij is God een al-wetende en al-omvattende energie die altijd en overal aanwezig is, en die we mogen gebruiken ten goede voor onszelf en anderen,

zolang we er een ander geen schade mee toe brengen.


God is voor mij een Hogere Macht die mij leidt om mijn leven optimaal te kunnen leven. Een Hogere Macht die me ook geroepen heeft om me in te zetten voor de mensheid en me hierin leidt en begeleidt.

Een Hogere Macht die mijn levenspad al voor me heeft uitgestippeld.


Hij/zij die mij uitnodigt om mijn leven in liefde te leiden en het voorbeeld te zijn. Het volgen van dit voor mij klaar gelegde pad is mijn Goddelijke weg van leven en Zijn.

God maakt gebruik van veel verschillende boodschappers. Zij kennen vele vormen.


Deze Goddelijke boodschappers helpen mij mijn werk te doen.

Voor mij voelt het mede hierdoor als Goddelijk werk. Ik ben dankbaar dat ik één ben met God en Zijn 

Krachten mag kennen, mag ontvangen en mag gebruiken.


Jij bent uiteraard zelf vrij om deze Hogere Macht een eigen naam te geven.

Eeuwig leven

Ik wil je laten ervaren dat het leven eeuwig is, maar ook dat je alleen maar dit moment hebt om te leven. Ieder moment opnieuw. De keuze is aan jou hoe je dat wilt gaan doen. Soms is het goed om dingen alleen te doen. En soms is het goed om hulp te vragen. Ontdek wat jouw weg is en doe je eigen ding.

Ga uitdagingen niet uit de weg. Grijp je kansen. Stel vragen, luister naar antwoorden. Creëer gezondheid en blijheid. Wees liefde in actie. Gebruik je tijd goed. Durf te leven !

En als je me nodig hebt, op welke manier dan ook, ik ben hier. Ik wacht op jouw vraag. Voel je vrij om te zijn wie je werkelijk bent. 

Spirituele brievenbus

Afgelopen jaren heb ik veel boodschappen mogen ontvangen uit het universum. Deze boodschappen zijn niet alleen voor mijzelf bedoeld, maar voor iedereen die hier voor open staat. De teksten zijn in eenvoudige taal geschreven door verschillende wezens die ons iets willen vertellen over vrede, liefde, harmonie en het leven en andere zaken.

Ze zijn tijdloos en zetten ons aan tot nadenken. Wie weet helpt het jou om blokkades in jezelf op te lossen, meer uit je leven te halen of om meer begrip te krijgen over alles wat op je levenspad komt.


Wil je graag meer inzichten, bewustwording en groei, kijk dan bij "Boodschappen uit de Hemel". Ze staan onder het kopje "blog".